THESTYLEBOX

Binnenkijker Klassiek interieur Modern interieur

Speels en luchtig: Een chique appartement vol artistieke details


Ben je op zoek naar een appartement met een speelse, luchtige sfeer en persoonlijke, artistieke elementen? In dit artikel ontdek je hoe Jooca Studio een minimalistische stijl perfect combineert met creativiteit in het interieur van dit unieke appartement in Boekarest.

Speels en luchtig: Een chique appartement vol artistieke details

Het is altijd bijzonder wanneer een appartement al tijdens de bouw wordt gekocht, omdat dit de mogelijkheid biedt om de indeling en het interieur volledig naar eigen smaak te personaliseren. Zo ook bij het drie-slaapkamer appartement Chez D. in Boekarest, dat in 2021 door Jooca Studio werd getransformeerd. De architecten, Bianca Buruiană en Alexandra Stamate, hadden de kans om de oorspronkelijke plattegrond aan te passen en slimme keuzes te maken die het interieur niet alleen esthetisch fraai maken, maar ook praktisch en licht.

De eerste grote verandering was de verwijdering van een bakstenen muur tussen de keuken en de woonkamer. In plaats daarvan plaatsten ze een glazen pui met stalen kozijnen en schuifdeuren. Hierdoor stroomt het natuurlijke licht door de woonruimte, en werd er ruimte gecreëerd voor zowel een eettafel in de woonkamer als een kleinere tafel in de keuken.

Lees ook: Stoer vintage stijl appartement van 79m2 in Hong Kong

glazen wand schuifwanden keuken eethoek woonkamer

Een interieur geïnspireerd op de New Chic stijl

De eigenaar, een liefhebber van kunst, wilde graag een speels, luchtig interieur dat tegelijkertijd artistieke details bevatte. Volgens de ontwerpers kwam de inspiratie voor het interieur voort uit de New Chic stijl, een stijl die speelse en chique elementen combineert met een minimalistische basis. Dit komt in iedere kamer van het appartement naar voren door de combinatie van strakke wanden en een visgraat houten vloer, die elegantie en warmte toevoegt aan het geheel.

new chic stijl interieur visgraat vloer

Opvallende maatwerk meubels

Een van de meest opvallende kenmerken van het appartement zijn de drie op maat gemaakte meubels: de eettafel, de keukentafel en de console in de hal. Deze meubels geven het interieur een unieke en persoonlijke touch, en sluiten perfect aan bij de moderne en artistieke stijl van het appartement. Het kleurgebruik in de poten van deze tafels zorgt voor een speels accent, dat de ruimtes met elkaar verbindt.

In de woonkamer is de twee-kleurige bank van Divanissimi een eyecatcher, samen met de asymmetrische salontafel van thehome.ro, die voor een intieme zithoek zorgt. Tegenover de bank staat een wit TV-meubel, versierd met kleurrijke accessoires, die de ruimte wat extra levendigheid geven. Een prachtig detail in de woonkamer is de hanglamp Invisible White van Dia Buga, die de kamer voorziet van een kunstzinnige en moderne uitstraling.

kleine tafel keuken maatwerk

ovale eettafel op maat

maatwerk console sidetable hal

Lichte en open woonruimtes

De open keuken en eetkamer zijn niet alleen praktisch, maar ook stijlvol. Gescheiden door de glazen pui, delen deze ruimtes maatwerk eettafels met kleurrijke poten, wat de consistentie in het design benadrukt. De keuken, minimalistisch en strak, blijft luchtig en open door de slimme indeling en het gebruik van lichte kleuren.

Het kleurenpalet van beige en wit wordt ook doorgetrokken naar de master bedroom en de werkkamer. In de slaapkamer zorgen de beige tinten voor een rustige, uitnodigende sfeer, terwijl de werkkamer juist fris en functioneel is dankzij de witte kleur die hier overheerst. Aan één wand van het thuiskantoor bevindt zich een modulaire boekenkast die perfect geschikt is voor het tentoonstellen van boeken en decoratieve objecten. Een beige slaapbank voegt extra functionaliteit toe aan de ruimte.

knusse zithoek woonkamer bijzettafel vloerkleed

woonkamer lage witte tv meubel tv aan muur

luxe gestoffeerd beige bed visgraat vloer

modulaire lage kast slaapkamer thuiswerkplek grote kast op maat

thuiswerkplek grote kast op maat

Artistieke details in de badkamers

Zelfs de badkamers hebben een unieke en speelse uitstraling gekregen. De gastbadkamer, uitgerust met een inloopdouche en een vrijstaande wastafel van Artceram, heeft een strakke en moderne uitstraling. In de hoofdbadkamer springen de twee-kleurige geometrische tegels direct in het oog. Deze opvallende tegels, afkomstig van www.41zero42.ro, geven de ruimte een vrolijke twist en zorgen voor een dynamisch contrast ten op zichte van de rustige betonstuc wanden. Ook hier komen de strakke lijnen en moderne materialen weer terug, waardoor de badkamer naadloos aansluit bij de rest van het appartement.

kleine badkamer grote kastenwand naast inloopdouche

leuke patroontegels vloer combineren betonstuc wanden

Een interieur met een verhaal

Wat Chez D. zo bijzonder maakt, is de aandacht voor detail en de manier waarop artistieke elementen op subtiele wijze zijn geïntegreerd in een minimalistisch, chique interieur. Elk meubelstuk, van de maatwerk tafels tot de asymmetrische salontafel, draagt bij aan de unieke sfeer van het appartement. Door het verwijderen van muren en het plaatsen van glazen wanden, creëerden de ontwerpers een luchtige, open indeling waarin licht vrij spel heeft.

Dit appartement is een prachtig voorbeeld van hoe je kunstzinnige en persoonlijke elementen kunt combineren met een strak en minimalistisch interieur, zonder dat het overweldigend of druk aanvoelt. Het resultaat is een elegant, modern en speels huis dat de persoonlijkheid van de eigenaar perfect weerspiegelt.

Fotografie: Kateryna Zolotukhina

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply