THESTYLEBOX

Binnenkijker Modern interieur Scandinavisch interieur

Een samensmelting van hedendaagse elegantie en tijdloze charme


Laat je inspireren door de renovatie van een appartement in het bruisende Pangrati in Athene, waar ontwerper George Tzorbatzidis moderne luxe combineert met de rijke architecturale erfenis van de stad, resulterend in een verfijnde en functionele woning.

modern appartement binnenkijken een samensmelting van hedendaagse elegantie en tijdloze charme

Gelegen in het levendige hart van Athene, in de wijk Pangrati, onderging een klein appartement een opmerkelijke transformatie onder de bekwame handen van de gerenommeerde ontwerper George Tzorbatzidis en Studiok45 Architecture. Dit project, voltooid in 2022, gaat verder dan een eenvoudige renovatie; het is een herdefiniëring van stedelijk wonen, waarbij hedendaagse luxe moeiteloos samengaat met de rijke architecturale geschiedenis van de Griekse hoofdstad.

Een nieuwe kijk op klassiek design

Het uitgangspunt voor deze renovatie was om de traditionele indeling van een jaren ’60 appartement te herzien en te moderniseren. In plaats van vast te houden aan de klassieke typologie van een ‘commercieel’ appartement, werd gekozen voor een ontwerp dat inspeelt op de behoeften van het moderne leven. De oorspronkelijke indeling, gekenmerkt door kleine, afgesloten ruimtes, maakte plaats voor een open en luchtige opzet die de woonervaring volledig transformeert.

Alle leefruimtes zijn geconcentreerd aan de voorzijde van het appartement, wat resulteert in een heldere en ruime omgeving. Hier vinden we de woonkamer, eetkamer en keuken, allemaal geïntegreerd in een open plan dat een gevoel van continuïteit en ruimtelijkheid bevordert. Deze open indeling wordt geaccentueerd door grote ramen die natuurlijk licht overvloedig naar binnen laten stromen, waardoor de ruimtes nog groter en uitnodigender aanvoelen.

modern appartement woonkamer eikenhouten keuken wit eiland

Flexibiliteit en multifunctioneel ontwerp

Een van de belangrijkste aspecten van dit project is de multifunctionele benadering die is toegepast om de flexibiliteit van de ruimte te maximaliseren. Door zorgvuldig geplaatste meubelcomposities en strategisch geplaatste schappen, is een duidelijke scheiding gecreëerd tussen het woongedeelte en de slaap- en badkamerzones. Deze subtiele, maar effectieve scheiding zorgt ervoor dat de verschillende functies van het appartement soepel in elkaar overgaan zonder aan functionaliteit in te boeten.

Een opvallend kenmerk van het ontwerp is het eiland in de keuken. Dit element dient niet alleen om de keuken visueel af te bakenen van de rest van de leefruimte, maar fungeert ook als een centraal punt waar kookactiviteiten, gesprekken en zelfs ontspanning samenkomen. De eenvoud van dit ontwerpstuk draagt bij aan de minimalistische esthetiek van het appartement, terwijl het tegelijkertijd praktisch en uitnodigend blijft.

open keuken schiereiland ronde eettafel

Een oase van rust in de slaapkamer

Het ontwerp van de slaapkamer straalt een serene en kalmerende sfeer uit, ideaal voor ontspanning en herstel na een drukke dag in de stad. De minimalistische inrichting, gekenmerkt door ingetogen kleuren en eenvoudige lijnen, versterkt het gevoel van rust. De slaapkamer is voorzien van een werkruimte, die discreet is geïntegreerd zonder afbreuk te doen aan de rustgevende ambiance.

Strategisch geplaatste hanglampen en een grote, volledig spiegelende wand creëren een illusie van extra ruimte en voegen een vleugje verfijning toe aan de kamer. Deze combinatie van functionaliteit en elegantie maakt de slaapkamer tot een echte oase van rust.

moderne slaapkamer witte muren houten vloer

groen bureau op maat moderne slaapkamer

Een eigentijdse badkamer met tijdloze accenten

De badkamer van het appartement is een schoolvoorbeeld van hoe moderne elementen kunnen worden gecombineerd met tijdloze designelementen om een harmonieuze en verfijnde ruimte te creëren. De strakke lijnen van de wastafel met een houten basis, in combinatie met een grote ronde spiegel, stralen een subtiele elegantie uit. Tegelijkertijd voegen de zwarte armaturen en de frameloze douchecabine een moderne toets toe die de algehele esthetiek van de ruimte versterkt.

Deze combinatie van materialen en stijlen zorgt ervoor dat de badkamer niet alleen functioneel is, maar ook visueel aantrekkelijk en een verlengstuk van de rustige sfeer die in de rest van het appartement heerst.

moderne badkamer grijze terrazzo tegels

Stijlvolle woonruimte met een persoonlijke touch

De woonkamer is ontworpen met het oog op comfort en stijl. Een modulaire bank nodigt uit tot ontspanning, terwijl een strak, rond koffietafeltje en een opvallende hanglamp voor een moderne uitstraling zorgen. De ingebouwde boekenkast achter de bank, gevuld met zorgvuldig geselecteerde boeken en decoratieve objecten, geeft de ruimte een persoonlijke en warme uitstraling. Ook de piano heeft daar een mooie plek gekregen.

Naast de woonkamer bevindt zich de keuken, die een verfijnde en tijdloze sfeer uitstraalt. Het gebruik van een witte kleurstelling, in combinatie met warme houttonen, geeft de keuken een uitnodigende uitstraling. Hoogwaardige apparatuur en voldoende kastruimte zorgen voor een perfecte balans tussen stijl en functionaliteit. De ronde eethoek, met een elegant tafel en natuurlijk gekleurde stoelen, is de ideale plek voor intieme diners en informele bijeenkomsten.

wit schiereiland keuken houten kastenwand

moderne woonkamer inbetween gordijnen grote ramen

Materialen die tot de verbeelding spreken

Bij de keuze van materialen voor dit appartement werd zorgvuldig nagedacht over hoe elk element bijdraagt aan de algehele sfeer en functionaliteit van de ruimte. In de eetkamer en keuken domineren eikenhouten elementen de vaste kasten, terwijl witte kunst- en natuurstenen oppervlakken werden gekozen voor de werkbladen en tafels. Het contrast tussen de warme houttonen en de koele steenkleuren zorgt voor een uitgebalanceerde en harmonieuze omgeving.

Het appartement beschikt over een eikenhouten vloer in de woonkamer, terwijl de keuken en eetkamer bedekt zijn met grote tegels, waardoor elke ruimte een eigen identiteit krijgt. De combinatie van eenvoudige, op maat gemaakte meubelstukken en zorgvuldig geplaatste verlichtingsopties draagt bij aan de esthetische rijkdom van de ruimte, zonder te overweldigen.

mooie open keuken overgang tegels houten vloer woonkamer

De renovatie van dit appartement in Athene is een prachtig voorbeeld van hoe hedendaagse designprincipes kunnen worden toegepast om een traditionele ruimte nieuw leven in te blazen. Door een harmonieuze mix van moderne en tijdloze elementen, gecombineerd met een multifunctionele en flexibele indeling, is een leefruimte gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Dit project laat zien hoe doordacht design een appartement kan transformeren in een serene en stijlvolle oase in het hart van een bruisende stad.

Fotografie: Piyi Wong

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply