THESTYLEBOX

Do-it-yourself

Complete verhuis checklist


Ga je binnenkort verhuizen? Daar komt heel veel bij kijken, maar dat wist je waarschijnlijk al. Zóveel dat het eigenlijk onvermijdelijk is dat je sommige dingen vergeet. Om je hierbij te helpen, hebben we een handige verhuis checklist gemaakt om taken bij te houden die essentieel zijn voor een goed georganiseerde en stressvrije verhuizing. Heel veel succes!

complete verhuis checklist

Er komt heel veel kijken bij een verhuizing, maar zoals met alles, is een goede voorbereiding het halve werk. En dat geldt dubbel voor een verhuizing! Wacht daarom niet tot het laatste moment om te beginnen, maar houdt rekening met ongeveer een maand als voorbereidingstijd, zodat je alle tijd hebt om alle taken goed uit te voeren, zonder dat je iets over het hoofd ziet. Hieronder vind je een handige checklist met taken van vier weken vóór de verhuizing tot de verhuisdag zelf.

Vier weken vóór de verhuizing

Nieuwe huisarts, tandarts en apotheek

Verken de lokale diensten in je nieuwe buurt. Denk bijvoorbeeld aan huisartsen, ziekenhuizen, scholen, kinderopvang, apotheken, dierenartsen, tandartsen noem maar op. Geef je nieuwe adres door aan je huisarts, tandarts, en andere medisch specialisten.

Adreswijziging doorgeven aan gemeente

Ook de gemeente moet op de hoogte zijn van je verhuizing. Geef dus op tijd je adreswijziging door, ook als je binnen de gemeente verhuist. Als je naar een andere gemeente verhuist, geef het dan door aan je nieuwe gemeente. Je kunt langsgaan bij de gemeente, maar je kunt een adreswijziging ook per post, per e-mail of via DIGID regelen.

Bedenk wat je wilt doen met je oude meubels

Bij een verhuizing heb je altijd te maken met meubels die je wilt meenemen naar je nieuwe huis, en meubels die je niet meer nodig hebt. Voor de meubels die je niet meer nodig hebt, kan het een goed idee zijn om ze te verkopen of weg te geven aan vrienden of familie. Door ze op Marktplaats te verkopen, heb je extra budget voor je verhuizing of om nieuwe meubels te kopen.

Verzekeringen

Informeer naar eventuele wijzigingen in je verzekeringen, inclusief huis en inboedel en autoverzekering. Vraag verschillende offertes op en vergelijk deze. Er kunnen namelijk grote verschillen zijn.

Verhuisbedrijf

Je kunt een verhuizing volledig zelf doen, eventueel met hulp van vrienden of familie, maar je kunt ook een verhuisbedrijf inschakelen. Het is niet goedkoop, maar als je budget hebt, is het absoluut de moeite waard om het in ieder geval te overwegen. Vooral als je een groot gezin hebt met veel spullen, kunnen professionele verhuizers je heel veel moeite en arbeid besparen. Vergelijk verschillende verhuisbedrijven en vraag verschillende offertes op. Zorg ervoor dat je op tijd een besluit neemt, omdat verhuisbedrijven erg druk kunnen zijn.

Energiecontract

Bij een verhuizing is het belangrijk om te kijken naar je energiecontract. Zorg ervoor dat je op tijd een nieuw contract afsluit of dat je jouw oude contract meeverhuisd naar je nieuwe woning.

Waterbedrijf

Een waterbedrijf kan je niet uitkiezen – dit is afhankelijk van de regio waar je gaat wonen. Wel is het belangrijk om op tijd je adreswijziging door te geven.

Drie weken vóór de verhuizing

Administratie

Bij een verhuizing, heb je te maken met administratie. Als je ver weg gaat verhuizen, bijvoorbeeld naar het buitenland, vergeet dan niet om een ​​kopie te vragen van de medische gegevens van je gezin en die van eventuele huisdieren. Geef je nieuwe adres door aan je werk. En vergeet geen back-up te maken van je computer of laptop en bewaar de back-up veilig. Als je kinderen hebt, geef dit dan door aan hun school en laat de gegevens overdragen. Zorg er ook voor dat alle vaccinatiegegevens van je kinderen veilig hebt bewaard.

Inpakken

Goede verhuisdozen zijn onmisbaar bij een verhuizing. Vraag eerst rond bij vrienden en familie of ze nog oude verhuisdozen hebben liggen en die je mag lenen. Tegenwoordig zijn er heel veel webshops waar je goedkoop verhuisdozen kunt kopen. Bij Verhuisdozenstore.nl vind je vrijwel alles wat je nodig hebt om je spullen in te pakken, van noppenfolie tot verhuisdozen en verschillende verhuispakketten. Begin met het inpakken van dingen die je waarschijnlijk niet zult gebruiken voordat je gaat verhuizen, inclusief kleding, kamer voor kamer.

Twee weken vóór de verhuizing

Post

Bij een nieuw huis hoort natuurlijk ook een nieuw adres. Zorg er daarom voor dat je jouw adreswijziging op tijd doorgeeft voor bijvoorbeeld je  abonnementen op kranten en tijdschriften.

Spullen terugbrengen

Breng bibliotheekboeken terug aan de bibliotheek om boetes te voorkomen. Heb je nog geleende spullen van je buren? Ook die wil je natuurlijk te vriend houden, ondanks dat je nieuwe buren krijgt.

Verzekering regelen

Je hebt verschillende verzekeringen met elkaar vergeleken. Dit is het moment om een besluit te nemen en je nieuwe inboedelverzekering af te sluiten, zodat je nieuwe woning vanaf dag één goed gedekt is.

Bevestig verhuisdag boekingen

Ga je een verhuisbedrijf inschakelen? Zorg ervoor dat je alles nogmaals controleert en bevestigt. De exacte verhuisdag is het belangrijkst, en check ook de begintijd. Bepaal of je een verhuisverzekering wilt afsluiten.

Een week vóór de verhuizing

Internet en telefoon

Internet is tegenwoordig onmisbaar, in elk huis. Je wilt daarom niet zonder internetverbinding zitten in je nieuwe huis. Het liefst wil je direct gebruik kunnen maken van je wifi op de dag dat je verhuisd bent. In mindere mate geldt dit ook voor een vaste telefoon.

Oude huis schoonmaken

Het is belangrijk dat je jouw oude huis netjes en schoon achterlaat voor de nieuwe bewoners. Zorg er daarom voor dat je op tijd je oude huis schoonmaakt. Deze week is het ideale moment om dit te doen. Denk aan de badkamer en de keuken, met name het keukenapparatuur.

Een dag vóór de verhuizing

Pak een weekendtas in

Pak een weekendtas in met spullen die je de volgende dag nodig hebt, zodat je daar eenvoudig bij kunt komen. Denk aan wc-papier, medicijnen, tandenborstel en tandpasta, noem maar op. Oh, houd ook rekening met ontbijt en lunch.

Parkeerplekken reserveren

Zorg ervoor dat je op tijd de parkeerplekken reserveert voor je huis. Baken de parkeerplaatsen af met verkeerslinten en/of pionnen, om ervoor te zorgen dat er geen auto’s op die plekken gaan parkeren.

Dag van verhuizing

Rond je door het huis

Maak een laatste wandeling door je oude huis om er zeker van te zijn dat je niets hebt achtergelaten. Verpak waardevolle spullen zoals sieraden en belangrijke documenten in een tas om alles veilig mee te nemen.

Houd je huisdieren tevreden

Neem een ​​reisset voor huisdieren mee, inclusief eten en drinken, zodat ook zij blij zijn met de verhuizing.

Meterstanden doorgeven

Geef je meterstanden door aan je energiemaatschappij en waterbedrijf bij het verlaten van je oude woning én bij de sleuteloverdracht van je nieuwe woning. De meterstand moet uiterlijk binnen vijf dagen na de verhuizing worden doorgegeven.

Oude sleutels inleveren

Vergeet niet je de sleutels van je oude huis in te leveren!

Bekijk ook:
10x Verhuistips
Verhuizen: wanneer begin je met inpakken?

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply