Allereerst, gefeliciteerd met je nieuwe woning! Nu eerst nog verhuizen. De meeste menen kijken er tegen op, maar het goede nieuws is dat het meestal slechts één dag duurt. Daarna kan je lekker genieten van je nieuwe woning. En verhuizen hoeft bovendien niet zo erg te zijn dan je misschien denkt, vooral als je het op een juiste en effectieve manier doet. Daarom hebben wij een lijst samengesteld met tien praktische verhuistips. Heel veel succes!
1. Weg met alles
Oké, misschien niet alles, maar hoe meer ongebruikte en onnodige dingen je weg gooit, hoe minder dingen je hoeft in te pakken, te sjouwen, uit te laden en te organiseren. Begin al zodra je weet dat je gaat verhuizen, door onnodige spullen weg te gooien als je ze tegenkomt. Wees meedogenloos met je spullen. De jas die je leuk vindt, maar die je al vier maanden niet hebt gedragen? Doneer het. Het allereerste koffiezetapparaat dat je ooit hebt gekocht, maar al een paar jaar geen zonlicht meer heeft gezien? De prullenbak in. We weten dat het lastig is om afstand te nemen van sommige spullen, maar je zult er geen spijt van hebben!
2. Gratis verhuisdozen
Verhuisdozen zijn onmisbaar als je gaat verhuizen, maar probeer er geen geld aan uit te geven. Vraag in je omgeving of je verhuisdozen kunt lenen. Familie en vrienden, maar ook bijvoorbeeld op je werk. Vooral bedrijven die vaak goederen krijgen geleverd, hebben grote dozen waar niks mee wordt gedaan. Die gratis verhuisdozen kan jij dus mooi gebruiken voor je verhuizing. Daarmee bespaar je niet alleen heel veel geld, het is ook nog eens beter voor het milieu. En de door jou gebruikte verhuisdozen kan jij vervolgens weer uitlenen of weggeven aan andere mensen die het nodig hebben.
3. Verhuisdozen labelen
Niets is vervelender dan als je niet meer weet welke spullen je in welke doos had ingepakt. Uitpakken is al niet de leukste klus, maar dat zorgt ervoor dat je nóg langer bezig bent. De gouden tip om dit te voorkomen, is om alle verhuisdozen te labelen. Sorteer op kamer, en geef elke kamer een aparte kleur, zodat je het snel een eenvoudig kunt herkennen.
4. Inpak tips
Naast het labelen van de verhuisdozen, hebben we nog een aantal hele praktische tips voor het inpakken. Tips die je heel veel ellende kunt besparen. Gebruik bijvoorbeeld grote vuilniszakken in plaats van dozen voor je kledingstukken. In vuilniszakken kan je namelijk veel meer kleding in kwijt. Om ervoor te zorgen dat je servies niet breekt, zou je handdoeken kunnen gebruiken om kleine pakketjes te maken. Grote rolkoffers kan je gebruiken voor het vervoeren van zware spullen, zoals grote boeken. En heb je kasten die niet uit elkaar gehaald hoeven te worden? Probeer zoveel mogelijk spullen in die kasten te laten. Gebruik folie om die kasten in te wikkelen, zodat de deuren niet open kunnen gaan tijdens het verhuizen.
5. Vraag net genoeg mensen om te helpen
Vele handen maken licht werk. Vraag dus hulp aan vrienden of familie om je te helpen verhuizen. Maar let op dat je niet teveel mensen vraagt. Je wilt namelijk niet dat je elkaar in de weg loopt. Als je met z’n tweeën bent, zorg er dan voor dat je 3-4 mensen erbij vraagt om te helpen. Dan is je verhuisdag het meest productief!
6. Zorg voor de juiste materialen
Met de juiste materialen zorg je er ook voor dat verhuizen makkelijk wordt. Heb je een bovenwoning met lange trappen? Dan is een verhuislift een echte lifesaver! Niet alleen om je dozen eenvoudiger te vervoeren, maar soms is het zelfs de enige manier om bijvoorbeeld de grote koelkast beneden te krijgen. Woon je een complex met een lift? Gebruik steekwagens, meubelhondjes of kruiswagens voor het vervoeren zware spullen of meerdere dozen tegelijk. Dit scheelt niet alleen tijd, maar het is ook nog eens beter voor je rug. Deurstoppers komen ook altijd van pas tijdens een verhuizing. Niet alleen in je oude woning, maar ook in je nieuwe woning.
7. Kies het beste verhuisbedrijf
Als je budget hebt om een verhuisbedrijf in te schakelen voor je verhuizing, dan scheelt dat natuurlijk heel veel werk. Er zijn zelfs bedrijven die voor je kunnen inpakken, verhuizen en uitpakken. Het belangrijkste is om eerst onderzoek te doen naar goede verhuisbedrijven. Als je op Google zoekt, dan kan het best overweldigend zijn met het enorme aanbod. Zoek naar een verhuisbedrijf met goede reviews en beoordelingen. Soms is het een goed idee om iets meer te betalen voor een verhuisservice, waarvan je weet dat ze kwaliteit leveren.
8. Maak foto’s van je spullen voordat je ze inpakt
Als je jouw perfecte verhuisbedrijf hebt gevonden, dan is het aan te raden om eerst foto’s te maken van alle waardevolle en/of breekbare spullen, voordat je het inpakt. Als de verhuizers bepaalde spullen beschadigt tijdens het verhuizen, dan kunnen deze foto’s goed van pas komen voor de verzekering.
9. Parkeerplek reserveren
Heb je een verhuisbedrijf, een verhuislift of een grote verhuisbus gehuurd? Zorg er dan voor dat je de dag ervoor een grote parkeerplek of zelfs twee parkeerplekken naast elkaar blokkeert. Het liefst precies voor je voordeur. Je kunt daar verkeerslinten voor gebruiken.
10. Doos met spullen voor dag één
Zorg ervoor dat je een doos inpakt met alle spullen die je op dag één (of de dagen erna) nodig hebt na je verhuizing. Denk aan telefoonladers, tandenborstels, medicijnen, toiletartikelen, kleding, belangrijke documenten, babybenodigdheden, handdoeken, vuilniszakken, gereedschapskist, voedsel voor huisdieren, flessen water, extra schoenen, noem maar op.
No Comments